Praktiske informationer

Manøvrebane / Køreteknik

Manøvrebane

Manøvrebane, også kaldet “Kravlegård” er der, hvor du skal lære de grundlæggende ting omkring en bil, inden at du skal ud i trafikken. Her vil du lære, hvordan man manøvrerer bilen i nogle forskellige øvelser.
Der er 10 manøvre, du skal have gennemført på manøvrebanen.

Kurset på manøvrebanen har en varighed på 4 lektioner. Det er 3 timer + en lille pause.

Køreteknik

Køreteknisk kursus, også kaldet “Glatbane”, er et kursus du skal have gennemført, inden du skal til den praktiske køreprøve. Der skal du igennem en række forskellige øvelser, for at lære hvordan bilen reagerer under nogle forskellige manøvrer. Kurset er ikke kun på glat vej, men også på tør vej.

Det køretekniske kursus har en varighed på 4 lektioner. Det er 3 timer + en lille pause.

Teoriundervisning / Øvelseskørsel

Teoriundervisning

Jeg har min undervisning som “Holdundervisning”, det vil sige at du følger et hold og møder op når der er undervisning.
Du går til teoriundervisning på den ugedag du startede, enten mandag eller onsdag. Et teoriforløb er 8 gange til teori.

Sammen med holdundervisning får du udleveret en gratis kode til online undervisning således at du kan øve prøver hjemme, den kode har en værdi af 600,- kr.Køreskolen forventer at du bruger dette, du bliver ikke sendt til prøve før du har lavet 80% af dette. Du bliver selvfølgelig ikke sendt til en teoriprøve før du selv ønsker det.

Teoriundervisning er i lokalerne på Rådhustorvet 3, 1. Sal
Teori er altid fra 18,00 til 21,00. Dette gælder mandag og onsdag
Al teoriundervisning forgår på dansk og det forventes at du taler og behersker dansk

Øvelseskørsel

Når du har været på manøvrebanen (“Lukket øvelsesplads), nogen kalder det også for “kravlegård”, og har haft det teori der skal til, så skal du ud og køre i trafikken. Første gang er lektionen lettere kørsel uden for byen. Vi enten mødes på køreteknisk anlæg eller jeg henter dig til den første kørelektion og den sker så derfra.

Hver gang du har haft teorien om næste øvelse(r) skal du ud og øve dem. Så går du fra lettere øvelser og til nogen lidt sværere fra gang til gang. Det siger loven at sådan skal man lære det. Vi aftaler fra gang til gang hvor du vil hentes og hvornår du har tid til at køre de næste lektioner og får det planlagt så det passer ind i din hverdag. Fleksible køretider er vejen frem for både dig og mig.

Når du har haft de 14 af 16 lovpligtige lektioner i øvelseskørsel kan du komme til teoriprøve. Når den så er bestået, så køre du den næstsidste og eventuelle ekstra lektioner. Den sidste lektion bruges som opvarmning til den praktiske køreprøve. Du vil ikke blive sendt til den praktiske prøve før du selv mener at du er klar til det. Jeg vil altid tage en snak med dig, hvis det er du ikke føler dig klar til at komme til den praktiske prøve.Øvelseskørsel (praktisk kørsel) er i trafikken i og omkring Randers

Teoriprøven

Teoriprøven foregår næsten på samme måde som du har øvet i teorilokalet. En billedserie bestående af 25 billeder der bliver vist på skærm/storskærm og der er 2-4 spørgsmål til hvert billede som du skal besvare ved at sætte kryds ved Ja eller Nej på et afkrydsningsskema som du får udleveret af den prøvesagkyndige

Før teoriprøven

Dagen før din teoriprøve får du en sms fra bookingsystem at du skal huske din teoriprøve. I den sms er der nogle informationer om hvad du skal huske at medbringe

Jeg som din kørelærer kommer med dit ansøgningsskema og din lektionsplan, dette er en service jeg yder mine elever.

Du skal selv kun huske på én ting, nemlig at medbringe et gyldigt billede ID

Gyldigt billede ID er dit pas eller et tidligere kørekort, det kunne f.eks være et traktorkørekort. Hvis ikke du har et gyldigt pas eller tidligere kørekort, så skal du medbringe en dåbsattest + dit sundhedskort.

Hvis ikke du er dansk statsborger så skal du desuden medbringe din opholdstilladelse

Mød op i god tid før prøven, gerne 15 min. før. Husk at hvis du kommer for sent, så er døren lukket ind til prøven og du kan ikke få lov at komme ind. Dermed er dit prøvegebyr på 600,- kr. spildt og der skal indbetales et nyt gebyr og bestilles en ny prøve.

Under teoriprøven

Under selve teoriprøven må du ikke medbringe hjælpemidler så som notater, folder etc. Prøven handler om at du kan genkende færdselssituationer og forstå færdselsloven således at du ved hvad du skal gøre i de givne situationer og hvad det er loven siger.

Godt råd under teoriprøven, se godt efter hvad der er på billedet, lyt til den information du får om billedet inden de 2-4 spørgsmål kommer. Sæt dit kryds der hvor det falder dig først ind at det er det rigtige, undlad at rette for meget. Hvis du er kommet lidt i tvivl under et billede og det næste billede allerede er kommet på skærmen så glem det foregående billede og kom videre. En del fejl opstår fordi man tænker over det foregående billede og derved får man ikke hørt efter ved det nye billede og så er det man svare forkert

Efter teoriprøven

Når så prøven er slut bliver alle elever sendt ud og den prøvesagkyndige skal rette afkrydsningsskemaerne mens du venter uden for. Det tager typisk 15-20 min.
Når han har rettet dem, kommer han ud og giver dig dine papir tilbage (lektionsplan + ansøgningsskema) Desuden er der et skema hvorpå der er krydser i det/de billed/billeder du har fejl i. Har du ingen fejl er der ingen krydser. Så du får svar samme dag om du er bestået eller ikke bestået til din teoriprøve.

Held og lykke med den

Den praktiske prøve

Den dag du skal til den praktiske prøve er det at du skal vise hvad du har lært.

Den prøvesagkyndige

Start med at glemme alle historierne som du har hørt fra andre om de prøvesagkyndige.
Han er ikke mødt på job med formål at dumpe et vis antal elever om dagen. Hans arbejde består i at vurdere om du har lært at kunne færdes i trafikken uden at være til fare for dig selv, til fare for andre og lært at overholde færdselsloven. Så simpelt kan det siges.

Derfor skal din kørsel ikke være perfekt, men fejlfri, igen forstået som ovenstående, uden at være til fare for dig selv og andre samt overholdelse af færdselsloven
Ja den prøvesagkyndige er fra politiet, men det er jo også politiet der holder øje med om bilisterne overholder færdselsloven, derfor sammenhængen.

I øvrigt har vi her i Randers et rigtig godt samarbejde mellem kørelærerne og de prøvesagkyndige.

Før prøven begynder

Det første der sker, er at den prøvesagkyndige kommer og siger pænt goddag til dig og præsentere sig. Allerede her er det at du skal tage det stille og rolig. det første indtryk er som regel også det bedste.

Den prøvesagkyndige tjekker dine papir om de nu er i orden og er de det så begynder prøven.

Prøven starter med at han har nogle spørgsmål som han stiller dig. Dette er kontrolstof som du kan læse i din teoribog, i min køreskole får du det også udleveret i en folder om det, og så du kan læse det her på siden.
Meningen med disse spørgsmål er ikke at få dig til at gå i panik eller dumpe dig allerede inden du skal ud og køre. Meningen er at du ud fra disse spørgsmål kan tage stilling til om bilen er både forsvarlig og lovlig at køre i. Det nemmeste man kan kalde det, er en “daglig kontrol af køretøjet”.

Du skal ikke være mekaniker for at kunne udføre denne kontrol, så derfor skal denne kontrol kunne udføres uden brug af værktøj.

Du skal kunne forklare den prøvesagkyndige med dine egne ord hvordan du vil udføre kontrollen.

Husk at det er dig der skal kontrollere køretøjet og ikke den prøvesagkyndige. Han vil bare vide hvordan du udfører kontrollen

Se Kontrolpunkterne her

Under prøven

Når du og den prøvesagkyndige er klar så skal du nu ud og vise at du kan begå dig i trafikken. Det er nu det gælder om at holde hovedet koldt og ikke lade dig stresse afsted, jo mere du stresser jo større er chancen for at du laver fejl eller overser noget. Tag det roligt, du er ikke afsted for at sætte en ny rekord i flest kørte kilometer under en prøve.

Sørg for at holde øje med færdselstavler, især dem der har betydning for din hastighed, husk med jævne mellemrum at kigge på dit speedometer så du ikke køre for langsomt/hurtigt.

Den prøvesagkyndige fortæller dig hvor du skal køre hen. Det går han ved at sige om du skal dreje til højre eller venstre, ved at sige hvilken vej du skal ud af rundkørslerne. Hør efter hvad han siger.

De steder hvor der er flere muligheder SKAL han fortælle hvor han vil hen. Han må ikke bede dig lave nogen manøvre som er forbudt. Dog undtaget de steder hvor du kun har en valgmulighed, skal du selv være opmærksom på at du skal dreje / ikke må køre ind. Hold øje med de færdselstavler hvor der er indkørsel forbudt og viser ensrettede gader.

Hvis han ikke siger noget så køre du bare ligeud.

Efter prøven

Når du er kommet tilbage på parkeringspladsen på det køretekniske anlæg og har sat bilen i frigear, trukket håndbremsen og stoppet motoren, så er det første du får at vide, er om du har bestået eller ikke bestået.

Hvis du er bestået skal der udfyldes en køreseddel som er et midlertidig kørekort indtil det rigtige kommer med posten. Han fortæller dig måske også om nogle små fejl som du bør rette når du nu skal ud på egen hånd i bil. Dette er gode råd han giver dig og ikke en kritik.

Hvis ikke du er bestået, så fortæller han dig hvilke manøvre der er gået galt for dig. Dette er ting som du skal have lært noget bedre til den næste prøve.

Førstehjælp

Køreskolen har i et samarbejde med Wolffs, en fast tilknyttet en førstehjælps-instruktør.

Det betyder for dig, at du kan tage dit førstehjælpsbevis i køreskolen og dermed i teorilokalet.

Du skal dermed ikke selv ud og lede efter et førstehjælpskursus ved en anden udbyder, eller gå og vente på et kursus. Vi holder mindst et førstehjælpskursus hver måned(eller efter behov).

Der er plads til 15 personer på et førstehjælpskursus, så det er vigtigt, at du tilmelder dig, når du begynder i køreskolen.

Tilmelding er bindende på grund af det begrænsede antal pladser.

Du får dit førstehjælpsbevis for kun 500,- kr. Du skal selv betale dit førstehjælpskursus ved at medbringe betaling kontant på selve dagen. Såfremt du ikke har betaling med bliver du sendt hjem igen.